Warning: Creating default object from empty value in /home/natvanne/subdomains/projekt.natverkstan.net/wpmu-settings.php on line 45
Journal 2002 | Nätverkstan projekt

Journal 2002

På Bok- och biblioteksmässan 19-22 september 2002 anordnades den svenska tidskriftsbiennalen för första gången samtidigt med en stor europeisk kulturtidskriftskonferens.
Europas främsta kulturtidskrifter på Bok & Bibliotek i Göteborg

På Bok- och biblioteksmässan 19-22 september 2002 anordnades den svenska tidskriftsbiennalen för första gången samtidigt med en stor europeisk kulturtidskriftskonferens. Fler än 100 tidskrifter från 30 länder presenterades tillsammans med föredrag, debatter och uppläsningar. Journal 2002 var en mötesplats där bokmässans publik fick möjlighet att ta del av den europeiska kulturdebatten och upptäcka tidskrifternas mångfald tillsammans med publicister och inbjudna föreläsare.

Den svenska tidskriftsbiennalen, som samlar landets viktigaste kulturtidskrifter, har tidigare ägt rum i Malmö och Stockholm. Biennalen är den naturliga mötesplatsen för alla som vill ta del av den vitala intellektuella debatt som äger rum vid sidan av de mediala allfarvägarna.

Den europeiska kulturtidskriftskonferensen arrangeras årligen av the European Network of Cultural Magazines / Eurozine och genomfördes år 2002 för 15:e gången. Konferensen drar varje år till sig Europas mest framstående intellektuella. I nätverket ? och dess webbpublikation Eurozine.com ? ingår ledande tidskrifter från hela Europa.

Journal 2002 arrangerades av Eurozine, Föreningen för Sveriges Kulturtidskrifter, Glänta, Ord&Bild och Tidskriftsverkstaden i Väst.

Webbplats: http://www.journal2002.org