Warning: Creating default object from empty value in /home/natvanne/subdomains/projekt.natverkstan.net/wpmu-settings.php on line 45
Trollhättan Talks 2007 | Nätverkstan projekt

Trollhättan Talks 2007

På Folkets hus i Trollhättan onsdagen den 5 december kl. 10.00-17.00. En heldag med samtal, diskussioner och upplevelser under temat Rethinking cultural policy.

Läs pressmeddelandet från Film i Väst här.

En ny kulturpolitik?

De senaste siffrorna från EU visar att kultursektorn växer så det knakar. En ny industri håller på att växa fram som är ekonomiskt mer betydande än bilindustrin. Men medan man satsar stort på nya motorvägar, flyglinjer och tågförbindelser för att bilindustrins infrastruktur ska fungera, går kulturen fortfarande med mössan i hand. Om kulturen är en motor för tillväxt och samhällsekonomiskt viktig ? hur ska kommun, region och stat satsa för att stödja och utveckla kulturlivet? Vilken struktur behövs runt kulturindustrin? Hur ska infrastrukturen runt konsten och kulturen se ut för att erbjuda möjligheter till ett växande och livaktigt kulturliv? Hur ska kultursektorn se ut för att kunna bära sig och samtidigt hålla hög konstnärlig kvalitet? Och hur ska konsten mitt i dessa kulturpolitiska omvandlingar bibehålla sin integritet?

Trollhättan Talks 2007 borrar i frågorna om kulturpolitikens förnyelse, Europas kulturliv och regional utveckling.

Moderator: Ulrika Knutson

Medverkande:

Keith Wijkander,
Phillipe Kern,
Kate Oakley,
Keith Wijkander, huvudsekreterare för Sveriges kulturutredning. Keith Wijkander har lång erfarenhet från bland annat Riksantikvarieämbetet och som överintendent på Statens maritima muséer.

Phillipe Kern, grundare av och VD för KEA European Affairs. KEA är en Bryssel-baserad strategisk rådgivningsbyrå specialiserad på rådgivning och forskning inom kreativ industri, kultur, upplevelse, media och sport. Philippe Kern ledde utredningen om Europas kulturekonomi på uppdrag av EU Kommissionen, resultaten presenteras i rapporten ?The Economy of Culture in Europe – A strategy for a creative

Kate Oakley, skribent och politisk analytiker med specialområde inom kreativ industri, kulturpolitik och regional utveckling. Kate Oakley har publicerat flera skrifter inom sitt område, hon var bland annat en av huvudskribenterna av rapporten ?Creative London? och har arbetat med policyarbete inom kreativ industri för städer och regioner runt om i Storbritannien. Hon är Assisterande Professor på ?Faculty of Creative Industries? vid Queensland University of Technology och har nyligen haft befattningar inom forskning och rådgivning vid Policy Studies Institute och Manchester Business School.

Dagen avslutas med en diskussion under temat; Vad ska vi ha kulturpolitiken till? Deltar gör Jannike Åhlund, filmexpert och f.d. konstnärlig ledare för Göteborgs filmfestival, Mikael Löfgren, kulturskribent och Rani Kasapi från Riksteatern.